Wie is Casper Jansen

Wie ben ik
Na de HEAO in Arnhem studeerde ik Bedrijfskunde in Nijmegen. De colleges van de roemruchte Prof. De Sitter wekten mijn belangstelling voor organisatieverandering en -ontwerp. Vooral de wereld van logistieke ketens en de wijze waarbinnen daar werd gewerkt sprak me aan. Als projectmanager Logistiek bij de Gelderse Ontwikkelingsmaatschappij leerde ik de finesses van de sector kennen. Van marktanalyses en subsidieverstrekking tot de stroomlijning van distributienetwerken en de implementatie van logistieke concepten. Toen ik zag hoe moeilijk ondernemers het vinden tijdig te moderniseren, startte ik mijn eigen bedrijf.
Met 1-2 Think Logical wil ik denkvolume en daadkracht toevoegen aan het voortdurende proces van verandering dat karakteristiek is voor in- en externe ketens.

Fluïdum
Bedrijven maken ontwikkelingen door, ikzelf ook. Door oplettend te kijken, zag ik wat ketens succesvol maakt. Niet alleen door de logica van hun schakels en andere verbindingen maar vooral door het gedrag van de mensen die er werken. Klinkt zo logisch als wat. Toch laat de praktijk zien dat bedrijven in de supply chain hun problemen bij voorkeur technologisch oplossen. Ten onrechte.

“Niet de ratio van procesmanagement maakt zwakke schakels sterk. Het verschil wordt gemaakt door de ambachtelijkheid en het vernuft van de medewerkers. Pas wanneer de onbewogenheid van de techniek wordt vervlochten met wat mensen emotioneel beweegt, ontstaat het fluïdum waardoor bedrijven vernieuwen en mensen boven zichzelf uitstijgen”. VAKmanschap koppelen aan de optimalisatie van in- en externe ketens dus.

Echte managers
Opdrachtgevers leren van hun adviseurs of interim – manager. Ik leerde ook veel van mijn opdrachtgevers. En geef dat weer door aan de bedrijfstop en op de werkvloer. Zodoende ruim ik hardnekkige misverstanden en malle managementmodes uit de weg die de samenwerking in bedrijven eerder verlammen dan vooruit helpen. “Tegenwoordig moet iedereen een leider zijn. Dat gedoe rond leiderschap maakt veel mensen doodongelukkig. De combinatie van eigenschappen die mensen tot echte leiders maakt, is namelijk zo uniek dat maar weinigen ermee geboren worden. De meesten van ons krijgen liever een heldere opdracht en voeren die zo punctueel mogelijk uit. Wat zij nodig hebben, zijn hele goede leidinggevenden; echte managers die ruimte scheppen voor persoonlijke initiatieven van hun medewerkers en gedecideerd bepalen in welke richting ze die moeten zoeken”.

Leiderschap
Uit ervaring weet ik dat één leider aan de top van de meeste onderneming meer dan genoeg is. Mits die man of vrouw een sterk ego verbindt met oprechte empathie en zelfkritisch vermogen. Zijn die eigenschappen in balans dan moet de natuurlijke lust tot ontwikkelen en veranderen alleen nog in goede banen worden geleid. Het maakt dan niet uit of het logistieke dienstverleners zijn, retailers, groothandels, productiebedrijven, uitzendorganisaties of onderwijsinstellingen. Hoe verschillend ook, het zijn en blijven stelsels van georganiseerde mensen en dingen’.

Kijken
Mijn bedrijf telt alle categorieën onder haar kring van opdrachtgevers. Ik ben er trots op dat mijn klanten nu anders kijken naar hun eigen functioneren en, via die blik, naar het hele bedrijf.”Het begint met het herkennen en goed onder woorden brengen van de problemen. Wat overigens geen sinecure is. Hebben we die eenmaal samen benoemd, dan is vaak tachtig procent van de oplossing door de direct betrokkenen zelf naderbij gebracht. Aan het activeren van de resterende twintig procent doe ik dan heel graag mee”.

Business Games
Naar mijn mening doen alleen veranderingen die uit onszelf voortkomen, er werkelijk toe. Om de effectiviteit van de trainingen en workshops die ik geef, zo groot mogelijk te doen zijn, heb ik een serie businessgames ontworpen en ontwikkeld.

Onder het motto: ‘wie wil veranderen, moet eerst zichzelf leren kennen’ worden de deelnemers in realistische spelsituaties gebracht. Zo ruimen ze spelenderwijs de belemmeringen op die ze in hun werk ervaren, en stellen er andere denkbare zaken voor in de plaats. Het spel verloopt zo levensecht dat zij de leerpunten de volgende dag individueel of collectief meteen op de werkvloer kunnen toepassen.

Casper Jansen
Ik ben de oprichter en eigenaar van 1-2 Think Logical. Mijn bedrijf bestaat al weer vijftien jaar. Ik stam uit 1970 en woon met Sjoukje , onze twee dochters, Merel en Femke en onze zoon Willem in Nijmegen.